Over Leerpeer

Bijles is de manier om even snel bij te spijkeren voor een vak als je achterloopt. Zodra de achterstand is ingehaald kan je stoppen met de bijles en weer door. Krijg je geen bijles dan blijf je achterlopen en mis je de aansluiting.
Zo is bijles een belangrijk onderdeel geworden van het onderwijs. En niet alleen om achterstanden in te lopen maar ook om een hoger schoolniveau aan te kunnen.

Bijles kan je soms goedkoop bij je school krijgen. Of je eigen ouders geven je bijles. Vaak zijn leerlingen echter aangewezen op dure commerciële bureaus. Dit werkt tweedeling in het onderwijs in de hand. Ouders die bijles kunnen betalen en die dat niet kunnen.
Leerpeer wil deze tweedeling tegengaan door leerlingen meer elkaar te laten helpen. In de eerste instantie is dat een vierdeklasser die een eersteklasser helpt. Uiteindelijk willen we dat je net één klas lager lesgeeft. Zo leer je zelf veel van het lesgeven en zo heb je leerling-bijles-docenten voor de hele school in plaats van alleen voor de eerste leerjaren. In eindexamen klassen kunnen leerlingen dan elkaar lesgeven of geholpen worden door alumni.

Visie

In het onderwijs zal de leerling met zijn individuele interesse en motivatie meer centraal gaan staan. Het leermateriaal wordt diverser en makkelijker individueel door te nemen. Klassikaal uitleg wordt minder, maar de leraar wordt belangrijker voor persoonlijke uitleg en als coach en motivator.
Hierin wordt de school vooral een sociale plek om samen te komen en samen dingen te doen. De leerling kan meer gaan werken uit zijn eigen idee van zelfontplooiing en nuttig zijn in de maatschappij.
Leerpeer is er om van de school als sociale plek een heel netwerk van connecties te maken in plaats van meerdere klassen als kleine afzonderlijke netwerken. Door bijles voor en door leerlingen komt er meer individuele aandacht en kunnen leerlingen als leraar beter meester worden in de stof.

Visie
Missie

Missie

De missie van Leerpeer is om meer kennisoverdacht mogelijk te maken op alle niveaus. Deze kennis moet beschikbaar zijn voor een lage prijs zodat iedereen hiervan kan profiteren. Er zijn zoveel vaardige en kundige mensen die we beter moeten waarderen en gebruiken.

Leerpeer

Leerpeer is gestart in 2021. De ongelijkheid in het onderwijs in Nederland groeit gestaag door de steeds grotere rol die bijles speelt. Dat komt, omdat niet iedere ouder is in staat om deze bijles te betalen. Met bijles voor en door leerlingen wordt de bijles beter betaalbaar en kan je ook je eigen bijles bij elkaar verdienen.
Leerpeer is een nieuwe start-up. Wij gaan kijken hoe we deze oplossing kunnen inzetten en groot kunnen maken.

Leerpeer

Start nu

Is je school aangesloten bij Leerpeer? Ga dan naar start en maak een account aan of log in. Ben je geïnteresseerd in hoe Leerpeer werkt? Ga dan naar uitleg en bekijk het filmpje.

Wil je Leerpeer op jouw school gebruiken? Stuur ons dan een mailtje. Vragen? Stuur dan ook een mail. info@leerpeer.nl

Start!